понеділок, 30 жовтня 2017 р.

Ми - громадяни

Так, це саме так і називається.

Хоч є не платформою участі, а соціальною мережею.

Втім, знайомтесь:  http://wecitizens-ua.info/about.html

А ми наведемо текст "Про проект" прямо тут - він невеличкий. І до нього є запитання.


Про проект (Ми-громадяни)


Ми, громадяни України живемо і працюємо для поліпшення умов свого життя, життя своєї родини і країни в цілому.

У кожного з нас є ряд своїх інтересів у різних сферах життя. Захоплено займаючись чимось, ми накопичуємо знання і вміння, стаємо більш компетентними і готові ділитися{1} своїм досвідом з іншими учасниками групи обраного інтересу. У кожного з нас є своя думка про необхідність створення кращих умов для швидкого і якісного досягнення мети{2}.

Соціальна мережа ми громадяни України надає можливість кожному громадянину особисто брати участь у створенні кращих умов для розвитку свого інтересу{3} на будь-якому рівні територіального поділу: Країна. Область. Район. Місто. Вулиця. Будинок.

Визначивши набір своїх інтересів, вступайте до групи однодумців, поповнюйте свої знання і досвід в спілкуванні з близькими у поглядах громадянами. Ви маете можливiсть дружити з учасниками групи, з ким у Вас співпала більша кількість інтересів. Приймайте участь в обговоренні важливих подій і висловлюйте свою думку голосуванням за темами. Формуйте свої пропозиції та ініціативи для звернення до керівників, рiзного рiвня, що приймають рішення в сфері даного інтересу для просування нових корисних постанов і законів{4}.
Своїми голосами ми формуємо рейтинг керівників, що впливають на сферу наших потреб, що сприяє підвищенню результативності їх дій{5}.

З Вашою участю соціальна мережа ми громадяни України стане більш ефективним каналом спілкування з керівними інстанціями будь-якої сфери Вашої уваги. Це прискорить прийняття необхідних рішень, що підвищують якість розвитку сфери конкретного життєвого інтересу на різних рівнях територіального поділу{6}.

Покращуючи умови розвитку кожної сфери окремо, ми громадяни України, покращуємо умови життя в самій країнi в цілому{7}. Проявіть Вашу активність і наполегливість у досягненні кращих результатів у найближчий час для себе, Ваших дітей, онуків, правнуків....
Успішні громадяни України = успішна Україна .

Слава Україні{8} !

---

1. Далеко не завжди. Багато хто це робить за гроші. А категорія інтересу тут надто розпливчаста. 

2. Мабуть такі цілі можуть бути дуже різними? І не спільними, відмінним в чомусь? Загалом, спільна діяльність - це ж громадське об'єднання? А в нас йдеться про неформальні спільноти. Чи вони зможуть бути основою для спільної діяльності?

3. Мабуть тільки для обміну інформацією. Не можна тут не помітити, що наявні вже мережі (Фейсбук та інші) теж надають таку можливість.Ну, звісно, набагато більш якісну, розгалужену. Чому або як конкуренція з Фейсбук може бути виграна пропонованою мережею? Загалом, це нагадує мені Політико - на надто успішний проект, мабуть. В сенсі результативності. Воно-то, взагалі, там все працює, хоч і не без технічних проблем, але що з того корисного зрештою виходить - тут вирішити важко.

Розділення проблем по рівнях території виглядає надто умовно чи штучно, треба буде подивитись на прикладах.

4. А як ці пропозиції потраплять до керівників? Вони мають вступити в мережу?

5. Але ж це дуже штучний рейтинг. Ми оцінюємо людину по одному чи двох питаннях, а вона на своєму робочому місці їх за день вирішує десятки.

От я зробив оцінку:


Як можна це виправдати? Ну коли ми під час опитування соціологів даємо рейтинг політику, то ми ж маємо на увазі тільки відносну його для нас цінність. На тлі інших. А тут: корумпованість! Або корисність. Ну, знаєте...


6. Дуже сумнівно. Як в частині широкої участі (а чого б це люди перейшли до цієї мережі з використовуваних раніше), так і реакції керівників (ну виглядає просто фантастично).

7. Нагадує побудову комунізму. Загалом, особисте покращення, звісно, має якісь загальнодержавні наслідки, але от ті чи інші олігархи собі покращують, а решті погіршують...

8. Це проект націоналістичний? Адже гасло Конгресу українських націоналістів.

І де б ми це мали обговорити? Ну, на Фейсбуці я знаю кілька форумів, де це могло б людей зацікавити. А в МиГромадяни? Побачимо.

Одного з авторів чи активістів проекту я знаю, це Павло Плєва. Мабуть він нам і підкаже, де в проекті проводяться такі дискусії.


Немає коментарів:

Дописати коментар