понеділок, 10 квітня 2017 р.

ВМ. Проблеми ЖКГ

Ми вже поговорили раніше про те, як взагалі вирішуються проблеми ЖКГ В різних містах України (загалом півсотні) у відповідності до її законодавства і активності місцевих громадян. Тепер зосередимось на тому, який є досвід у платформи Відкрите місто. Так, реальний досвід, бо система вже працює сьогодні в багатьох містах. Зокрема, ми казали про Суми, Чернівці і Бурштин як показові - цей вибір довільний, як комусь хочеться дослідити в цьому сенсі інші міста, то будь ласка, розкажіть про те, що побачите. А ми вирушаємо.


1. Суми


1.1 Починаємо роботу

Як треба зареєструватись розповідати не будемо: як завжди - дати свою електронну пошту і придумати пароль. Далі обрати місто. Ми обираємо Суми (про Миколаїв я вже раніше казав: хотілось би, але нема його в системі):



Обравши місто, будемо надалі працювати з його інформацією. Вона, згадайте назву системи, відкрита для всіх. Для миколаївців так само, як і для сумчан. Незвично? А то...


1.2 Яка інформація є в системі

Інформація зберігається порціями, що називаються повідомленнями. У повідомлення є автор, статус, категорія. Як натиснути на зображення екрану, що наведено нижче, то можна і побачити. А можна, нагадаю, зайти в систему і подивитись на власні очі. Ваше місто в системі є?




1.3 Аналітика

Після того, як повідомлення введено, можна одержати накопичену інформацію по всій базі в таких розрізах:

1.3.1 Стан Повідомлень за територіями
1.3.2 Стан Повідомлень в розрізі категорій
1.3.3 Розподіл Повідомлень за категоріями
1.3.4 Час реагування на Повідомлення мешканців у розрізі категорій
1.3.5 Час реагування на Повідомлення мешканців за територіями
1.3.6 Стан Повідомлень за Організаціями

Можна таблицею, можна діаграмою. Можна встановити термін, за який потрібна інформація. Ну от нижче таблиця по Сумах за весь період роботи платформи.



2. Чернівці


Ми не будемо повторювати всі ті кроки, що зробили раніше для Сум, аби побачити стан справ в Чернівцях. Краще покажемо відразу десятку самих популярних проблем. І стан роботи з ними.



Ні, такі діаграми платформа не робить, але інформацію для них надає.

3. Бурштин


І нарешті Бурштин. Тут всього менше, але і структура проблем дещо інша. От придивіться.



4. А в Україні?


Так, можна побачити і те, як справи загалом по країні. Ну для тих півсотні міст, що є зареєстрованими на платформі. І поглянувши на те, як справи йдуть загалом, можна дещо по-новому побачити і стан справ в тих містах, про які йшлось раніше.



Ну от, мабуть, і все про знайомство з тим, як Відкрите місто працює з проблемами ЖКГ.

Звісно, є запитання. Про них в окремому розділі.







Немає коментарів:

Дописати коментар